Aito saumakatto – moderni klassikko ja kuitenkin tekninen edelläkävijä

Perinteinen saumakatto on historian paras peltikatto. Vaikka saumakattojen tekomenetelmät ovat satoja vuosia vanhoja, niin uusien ensiluokkaisten materiaalien johdosta saumakatto on tänään parempi kuin koskaan! Teknisesti olemme aina selvästi katon mitan edellä muita. Saumakattojen kestävyys on käytännössä testattu yli 200 vuoden aikana. Ajattele kirkkoja, kaupungintaloja ja muita arvorakennuksia, mikä on ollut vallitsevana kattoratkaisuna jo vuosisadat? Aito saumattu peltikatto, tuskin sattumalta.

Aito saumakatto kestää sateen ja vangitsee katseen

Saumakatto on vedenpitävä laatukatto ja ainoa peltikatto jossa ei ole yhtään reikää. Kate kiinnitetään piilokiinnityksillä, pellit saumataan kaksinkertaisesti ja saumat käsitellään pysyvästi elastisella tiivistysaineella. Myös kaikki läpiviennit saumataan vedenpitävästi katteeseen ja kattoturvatuotteet kiinnitetään pystysaumoihin ilman yhtään reikää. Aito saumakatto on niin tiivis, että aluskatetta ei välttämättä tarvita. (RT-kortti 85-11158). Oikein tehtynä saumakaton voi asentaa vaikka uima-altaan pohjaksi.

Aito saumakatto kruunaa talonne moderniksi klassisen kauniiksi kokonaisuudeksi ja piristysruiskeeksi mille tahansa kukkulalle tai talorivistöön. Saumakatto osoittaa omistajaltaan tyylitajua, ymmärrystä tekniseen ylivoimaisuuteen ja halua sijoittaa pitkäaikaiseen kestävyyteen.

Saumakatto sopii ainoana peltikattona hyvin loiville, vain 1:10-kaltevuuden katoille. Myös monimuotoisien tai koristeellisien kattojen toteutukseen aito saumakatto on ainoa pätevä menetelmä

AitoKatto ei valmistu kahdessa päivässä, mutta kestää rakennuksen eliniän

Saumaa takoessa todella tiiviiksi saattaa katolla viikko vierähtää. Saumakatto ei ole niin kuin nykyajan kodinkoneet tai elektroniikka, kulutustavaraa. Saumakatto on sijoitus laatuun ja kestävyyteen pitkälle tulevaisuuteen. Emme ole oikea valinta pikavoittojen tavoittelijoille, olemme täydellinen valinta omaa taloaan arvostaville. Huippulaatu ei aina tarkoita korkeinta hintaa! Pyydä tarjous (linkki yhteyslomakkeeseen) ja voit todeta hinta-laatu suhteen olevan meillä enemmän kuin kohdallaan.

Saumattu katto on käsityön taidonnäyte

Perinteinen saumakatto vaatii vahvaa ammattitaitoa ja asentaminen on aina kattopeltisepän käsityötä. Saumakatolle olennaista toimivan lopputuloksen kannalta on ammattitaitoinen asennus. Aidon saumakaton tekeminen vaatii vankkaa ammattitaitoa, toisin kuin esimerkiksi profiili- tai lukkosaumakaton tekeminen. Kattopeltiseppä on aito käsityöläinen ja ylpeä ammatistaan.

AitoKatto toteuttaa mestari-kisälliperinnettä, jossa peltisepäksi opitaan kokeneiden seppien rinnalla konesaumakattoja tehden. Kokenein AitoKatto-seppä on jo 70-vuotias Tuure. Hän keskittyy nykyään nuorempien opettamisen ohessa kaikkein haastavimpien yksityiskohtien toteuttamiseen. Jokainen AitoKatto-seppä on suorittanut tai suorittaa työssäoppimisen ohella kattopeltisepän ammattitutkintoa ammattipeltiseppäkoulussa.

AitoKatto materiaalit

Me AitoKatolla valmistamme kattomme 100% suomalaisista materiaaleista kotimaisena käsityönä. Materiaalivalmistaja SSAB lupaa värivalmiille Pural Matta GreenCoat saumakatolle 50v teknisen ja 20v takuun. Voit myös valita kattosi tehtäväksi sinkitystä 350g/m2 pellistä muutaman vuoden päästä maalattavaksi tai luonnonmukaisesta kuparista, jonka ominaisuudet ja ulkonäkö vain paranevat vanhetessaan.